a Clooney házaspár new yorki otthona

Amal and George Clooney a világ legstílusosabb szülei a két iker gyermeküknek Ella és  Alexander Clooney-nak. Elég annyit elmondani, hogy az energikus pár gyakran költözik, ezért szükségük van komfortos, hívogató helyekre, amelyeket otthonnak nevezhetnek. Nem számít hol járnak a világban mindig van egy hely, ahol megpihenhetnek otthonuk kényelmében.

Vajon melyik életteret választják a klasszikus luxus villát a Comói-tónál, vagy a legújabb divatot követő manhattani lakást? Egytől egyig mindegyik Clooney otthon illik a sztárpár elegáns hollywoodi élet stílusához.

A házaspár hat legismertebb ingatlanát mutatom be neked, amelyek velük együtt fejlődtek az elmúlt években. Mindegyik más.

Forrás: Vanity Fair , George Clooney a Villa Oleandra- ban

STUDIO CITY, L.A. ,USA

George Clooney első otthonát akkor vásárolta, amikor a Vészhelyzet című sorozatban a sármos Dr. Doug Ross szerepével valódi hírnévre tett szert. A második évadban döntött úgy, hogy szükséges lesz számára egy biztonságos menedék, amely megvédi a kíváncsi fotósok kamerájától. 1995-ben 2,2 millió dollárt adott a Studio City-ben álló villáért, amelynek korábbi tulajdonosa nem más, mint a rock legenda Stevie Nicks volt.

Abban az időben 683 négyzetméteres ház 6 hálószobával rendelkezett, azóta a színész milliókat költött a házra, így elképzelhető, hogy bővítette.

A ház- ahol ma is a legtöbbet tartózkodnak- inkább visszafogott, mint „szórakozó hely ” jelentette ki Amal egy Vouge-nak adott interjúban 2018-ban, különösen igaz ez miután az ikreik megszülettek.

De milyen ez a ház belülről? Keményfa padló, a kazettás álmennyezetek, a kő kandalló, és a masszív étkezőasztal a házigazdák letűnt korok utáni rajongását sugallja. Különösen szemet gyönyörködtető látvány a színész bor gyűjteménye, amely egy egész falat elfoglal.

A szolgáltatások közé tartozik egy popcorn automata egy házimozi szoba, valamint egy vintage bár, valamint egy szabadtéri medence és bár. “A home is a place where your family and friends are a part of,” Az otthon az a hely, amelynek a családod és a barátaid is a részei.  Nyilatkozta George egy interjúban. „Ez az egyik csodálatos dolog abban, hogy olyan sokáig voltam ezen a helyen. Majdnem 20 éve vagyok itt, és tele van jó barátokkal és családtagokkal.”

George pontosan érti mit jelent az otthon, nem csak a családjáról, hanem a barátairól is gondoskodik amikor otthona megtervezésén gondol.

COMÓI -TÓ, OLASZORSZÁG

Mielőtt feleségül vette volna a bámulatos ügyvédnőt az Ocean’s  11 sztárja már gyökeret eresztett Olaszországban. A 2000-es évek elején milliókat fektetett be olasz ingatlanokba, köztük a Villa Oleandrába, a lenyűgöző, 18. századi Comói-tó melletti otthonába, amelyet a Heinz családtól vásárolt 7 millió dollárért.

A víztől mindössze pár lépésre található hatalmas ingatlan egy 25 szobás otthon, teniszpályákat, szabadtéri medencét, edzőtermet és egy garázst találunk benne, ahol George sok régi motorkerékpárját tárolja. Számtalan sztár szállt meg a villában az évek során, köztük Meghan Markle és Harry herceg, Jennifer Aniston és Matt Damon; egy évben Amal apja ott tartotta születésnapi partiját. Az Ocean 12 egyes részeit is a birtokon forgatták.

George tulajdonosa a szomszédos villa, a Villa Margherita-nak is, amelyet nagyjából ugyanebben az időben vásárolt meg. 2019-ben a pár összefogott az Omaze adománygyűjtő platformmal, meghívtak egy szerencsés nyertest és partnerét, hogy együtt ebédeljenek tóparti otthonukban.

Ha jól tudom azóta már nincs a birtokukban a gyönyörű Villa Oleandra, valószínűleg itt már nem tudtak elrejtőzni a kíváncsi szemek elől.

Forrás : lakecomoturism.it

LOS CABOS, MEXIKÓ

A színész ingatlanvagyonának nagy része a kikapcsolódást, lazítást és a vendéglátást szolgálja, nincs ez másképp a több millió dolláros, Los Cabos-ban Mexikóban található otthona esetében sem. Ez az otthon teljesen egyedi, és kifejezetten a sztárnak és szeretteinek tervezte a kiemelkedő munkáiról híres mexikói építész Ricardo Legoretta. Olyan épületet tervezett, amely elegáns, mint egy műtárgy, és emellett egész nap kényelmesen sétálhatunk benne mezítláb és fürdőruhában.

Az épületben egy hosszú folyosó vezet a bejáratig, amely egy tágas, magas udvarra nyílik rengeteg szórakozásra alkalmas hellyel, beleértve az étkező- és ülősarkot, egy nyitott konyhát és egy bárt, amely a sportjátékok és a koktélok központja.

A villa stílusa naturális, belső tereiben a naturális színek és természetes anyagok kapnak főszerepet, fehér falak ölelik körbe a mészkő padlóval és jellegzetes mexikói mintás bútorokkal ellátott helyiséget. Igazán megnyugtatóak ezek a terek, és mindenhol hagyják érvényesülni a buja zöld kertet.

George egyik szomszédja a páratlan szépségű egykori modell Cindy Crawford és családja, akikkel szabadon találkoznak, mivel nincs zárt ajtó közöttük. A jó szomszédi viszonyt barátsággá alakító színész úgy véli :  „Nincs nyomasztóbb annál, mint egyedül lenni egy nagy házban. Meg akarod tölteni a barátaiddal és a családoddal és ezt teszi igazán otthonná.”

Forrás : Architectural Digest magazin

SONNING EYE, ANGLIA

Ez egy nagy év volt Clooneyék számára. A pár eljegyezte egymást, majd összeházasodott, nászútjukat „bútorozatlan szobákban kempingezve” töltötték nemrégiben vásárolt ingatlanjukban, amely az angol Sonning Eye-szigeten, a Temzén található.

A 17. századi, II. osztályú műemléki védettségű Mill House a Mill Islanden épült, a Mill at Sonning színházi étterem szomszédságában, amely egy 18. századi lisztmalomból lett átalakítva.

A pár állítólag 13 millió dollárt fizetett a lenyűgöző otthonért, amely a Vogue szerint „íves mennyezettel” és „grúz díszlécekkel” tagolt előszobával rendelkezik; családi fotókkal tarkított nappali; medencebár; és egy 16 férőhelyes vetítőterem is a részét képezi. A Vogue címlapjához az üveggel fedett, citrusfákkal teli kerthelyiségben fotózták le Amalt.

 Összességében, nehéz bútorokkal klasszikus angolszász stílusban berendezett, számomra kissé eklektikus épületről van szó.

NEW YORK

George és Amal 2016 végén egy luxuslakás megvásárlásával figyelmüket az államokra irányították, és a jelentések szerint 14,7 millió dollárt költöttek egy luxus duplex lakásra Manhattan belvárosában, egy sokemeletes épületben. A New York Post szerint Clooneyék egy legfelső emeleti lakást választottak a 100 East Fifty Third Street címen,

A tornyot a Foster & Partners tervezte, és 94 egységből áll, amelyek mindegyike ablakos falakkal, magas mennyezettel és polírozott betonpadlóval rendelkezik. A szolgáltatások közé tartozik a medence, a könyvtár, az edzőterem, a kulináris piac és a földszinti étterem, amelyet Michelin-minősítésű séf, Joël Robuchon  vezet.

 A hely ideális mindkét Clooney-nak, de különösen Amalnak, mivel közel van az Egyesült Nemzetek Szervezetéhez és a Columbia Law Schoolhoz, ahol állítólag akkoriban tanított. Nem sokat tudni a lakás sajátosságairól, mivel a házaspár őrzi a privát szféráját.

Az interneten fellelhető képek alapján, egy igazán elegáns, modern, kifinomult luxus otthon birtokosai lehetnek. Néhány, az értékesítési céllal készített látványterv legalábbis ezt mutatja, azt ugyan nem tudjuk melyik lakáshoz készültek a látványtervek, de feltehetően berendezett lakást vásárolt meg a házaspár is.

dbox is a branding and creative agency specializing in 3D renderings, web design, graphic design, branding, rebranding, web development, interactive, real estate media strategy, website development, visual communications, interactive design, corporate identity development, logo design, packaging design and online marketing. dbox provides integrated marketing services such as brand strategy, product & service launch strategies, positioning, naming, and web strategy. dbox has studios in London, New York and Taiwan.

BRIGNOLES, FRANCIAORSZÁG

Természetesen Franciaország sem maradhat le a Clooney ingantlan palettáról. Clooney család az évet azzal kezdte, hogy újabb hatalmas ingatlanvásárlásról számoltak be: egy 8,3 millió dolláros Provence-i borbirtokról a franciaországi Brignoles-ben, Domaine du Canadel néven.

 A 18. századi birtok mindössze egy tucat mérföldre található Château Miravaltól, a hatalmas birtoktól, amely George jó barátjának, Brad Pittnek a tulajdona. 425 hektáron terül el, hatalmas kertekkel, tóval, olajfaligettel. Egy 72 láb hosszú, árnyékos medence, teniszpályák és egy 25 hektáros szőlőültetvény emeli a színvonalát

A hálószobák és fürdőszobák teljes száma nem elérhető a nyilvános listákon, viszont tekintettel arra, hogy a főépület körülbelül 10 000 négyzetméteres, három emeleten elosztva, valószínűleg nincsenek hely szűkében amikor a házba érkező vendégeket szállásolják el.

2021 Júliusban úgy tűnt, hogy az eladás befejeződött, Brignoles polgármestere hivatalosan is üdvözölte a házaspárt a városban a Twitteren keresztül.

Elbűvölő a francia vidéki stílusú ház minden részletében, persze kár is lett volna száműzni a tipikus francia jellegzetességeket, mint a szürkéskék zsalugáterek, kék fehér csíkos tapéták, szürkéskékre festett bútorok.

A sztár páros valószínűleg tovább folytatja jellegzetes ingatlan vásárlási szokásait. Ami az ízlésüket illeti a belsőépítészet és a lakberendezés terén valószínűleg továbbra is elég vegyes lesz. Úgy tűnik, kedvelik a klasszikus királyi eleganciát, amit szívesen vegyítenek némi romantikus, vidéki stílussal, és néha szeretnek kifejezetten trend követő, modern otthonokban élni. Mindez őket tükrözi.

Legyen csodás, igazi otthonod, amit megtölthetsz élettel szeretettel!

Tóth Anita

Add Your Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *