Három elképesztően látványos módszer otthonod festéséhez

Nem lesz sötét ez a fürdőszoba? kérdezte a megrendelőm. Az ablaktalan helyiségben jobbra, balra, majd felfelé tekintve.  Valószínűleg bármit teszünk, mesterséges világítás nélkül sötét lesz .- mondtam. Nem számít milyen színeket használunk.

Fess színeket a mennyezetre

Azzal a szokatlan ötlettel álltam elő, hogy fessük zöldre a mennyezetet ebben az apró térben. És nem csak ebben az apró térben, hanem az egyébként unalmasan sötét előszobában is zöldre festettünk egy falat. Elképesztően jól áll mindkét térnek ez az élénk smaragd zöld  szín, mintha egy hűvös mély vizű trópusi tóba tekintenénk. Ha van egy rossz adottságú helyiségünk, ami lehetetlenül sötét, vagy fura alapterülete van, a legjobb amit tehetünk, ha megpróbálunk előnyt kovácsolni a helyzetből.

A hiányosságok „takargatását” felejtsd el, abból nem szokott kisülni semmi jó. Mire gondolok ? Tudom, hogy a világos színek tágasabbá teszik a tereket optikailag, de ha reménytelen a helyzet, ha egyébként nem segít a világos szín, akkor miért ne legyen sötétebb tónusú, élénk szín a falakon vagy a mennyezeten? Smaragd zöld, meggy piros, azúr kék, számtalan csodás lehetőséged van. Bátraké a siker!

Effektek

Az effektek- arany vagy ezüst színű koptatott felületek rendkívül érdekesek. Egyszerű technikával és eszközökkel beton hatású felületeket is létre tudsz hozni. De ha profibb megoldások kedvelője vagy akkor az OIKOS festékeit és technikáit javaslom. A metál felületekben gazdag színpaletta igazi ínyencség minden tervezőnek.

Csak a képzeletem szab határt, ezért imádom ezeket a festékeket, bámulatos felületeket valósíthatok meg velük:

https://oikosfestek.hu/egyedi-feluletek/

Az effektekkel légy óvatos, ne használd minden falra. Viszont legyen jól látható a kiválasztott falad, legyen értelme megmutatni.

Egy teljesen átlagos fehér mennyezetet is érdekessé varázsolhatsz a megfelelő, fémesen csillogó effekt festékkel. Az OIKOS festéshez kérd szakemberek segítségét.

Átment az átmenet

Színátmenetek gyönyörűen öltöztetik a tereket. Összedolgozhatsz két különböző színt, akár két kontrasztosat (például kéket és pirosat) ha igazán izgalmas felületre vágysz : https://hu.pinterest.com/pin/387450374196721795/

Egyszerűbb a festés ha egy színt használsz az átmenet készítéshez, viszont ugyanolyan látványos is lehet, mint amilyen egyszerű. Na jó ezért is meg kell dolgozni egy kicsit… Kedvencem az a megoldás, ahol az átmenetek, a  színárnyalatok festmény szerűen kapcsolódnak . Csodálatos, mintha egy fal méretű festményünk lenne.

https://hu.pinterest.com/pin/422281202886486/

Ha kedvet kaptál és szeretnél még többet megtudni arról, hogy mitől lesz élhető, kényelmes és gyönyörű az otthonod, töltsd le az ingyenes tartalmat a linkről :

https://otthontervezes.athomedesign.hu/index.html

.. és legyen csodás otthonod!

Szeretettel:

Anita